Documentaire What Happened in the Tent

apr 16, 2018

Documentairemakers Majd Khalifeh en Roel Nollet gaan op zoek naar de verbindende kracht van circus. Een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen - de een uit de Westelijke Jordaanoever in Palestina, de andere uit Molenbeek in België - brengt twee groepen jongeren uit kwetsbare gebieden samen.

Elk hebben ze hun eigen verhaal over de manier waarop hun leefomgeving in beeld wordt gebracht. Zij proberen echter de negativiteit, het geweld en de discriminatie waarmee ze geconfronteerd worden, om te buigen naar een constructief project. Vanaf het moment dat ze in het circus binnenstappen, verandert hun wereld. Circus betekent voor hen niet enkel kunstjes en bewegingen, maar een manier om de uitdagingen van de samenleving waarin ze leven aan te pakken.

Benieuwd? 

Dinsdag 24 april – De Roma, Antwerpen
20u - 5 euro
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Donderdag 17 mei –CIRKL Festival, Leuven
20u - 5 euro
Bottelarijsite
Tickets

Donderdag 24 mei - Bozar, Brussel
19u - 6 euro
Studio, Ravensteinstraat 23, 1000 BRUSSEL
Tickets

Woensdag 30 mei - Quai 22, Espace culturel de l'Université de Namur
19u - 4 euro (volwassenen), 2 euro (studenten)
Rue du Séminaire 22, 5000 Namur
Tickets:  0499 97 05 17 - [email protected]

Een project in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant;

Bekijk de trailer van de documentaire hier.

Grab 5.jpg