Palestijnse gevangenen in hongerstaking

mei 7, 2017

Mohamed Abusakha, leraar en circusartiest bij onze Palestijnse circus school is een van de meer dan 1500 palestijnse gevangenen die zich aansloot bij de grote 'hongerstaking voor waardigheid'. Die startte op 17 april. Al 20 dagen wordt er niet gegeten in de Israëlische gevangenissen.

De gezondheid van velen van hen gaat nu snel achteruit. De Palestijnse hongerstakers klagen de wijdverspreide praktijk van administratieve aanhouding door de Israëlische autoriteiten aan. Ook protesteren ze tegen martelingen, slechte behandelingen en het gebrek aan medische verzorging.

Mohamed Abusakha zit al bijna 18 maanden in de gevangenis, zonder enige vorm van aanklacht of proces. Zijn familie en vrienden zijn heel erg bezorgd over zijn gezondheid. Zelfs advocaten mogen hen niet zien en er komt slechts spaarzaam nieuws naar buiten over zijn toestand. Abusakha's moeder doet mee met de hongerstaking: "Ik wil dezelfde duizeligheid en hoofdpijn voelen als mijn zoon", zegt ze.

Je kan het internationale protest steunen door mee te doen met de 'water en zout uitdaging'. Meer informatie over de hongerstaking vind je op de website van de circusschool.

hongerstaking.jpgMohamed Abusakha, leraar en circusartiest bij onze Palestijnse circus school is een van de meer dan 1500 palestijnse gevangenen die zich aansloot bij de grote 'hongerstaking voor waardigheid'.